AFN6 nov '13 13:03

KPN vecht dwangsom ACM aan

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - KPN stapt naar de voorzieningenrechter in een poging de last onder dwangsom die toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) vorige week instelde ongedaan te maken.

ANP
ANP

Dat meldde het telecombedrijf woensdag.

De ACM bepaalde dat KPN vanaf deze week aan andere aanbieders moet laten weten welke glasvezeldiensten het bedrijf aanbiedt op circa 380.000 adressen. Volgens de toezichthouder beperkt KPN de concurrentie doordat het bedrijf nieuwe glasvezelaansluitingen pas aan andere aanbieders meldt als het bedrijf zelf al contracten heeft gesloten met afnemers. De ACM dreigde KPN met een dwangsom van 50.000 euro per dag, met een maximum van 500.000 euro, als het bedrijf niet aan de voorwaarden voldeed.

KPN stelt dat het besluit van de ACM betekent dat het investeringen voor concurrenten moet doen die ,,niet verantwoord'' zijn. ,,Mochten de verplichtingen en de last onder dwangsom standhouden, dan komt de uitrol van nieuwe glasvezelaansluitingen naar adressen van zakelijke eindgebruikers onder druk te staan en mogelijk zelfs in feite tot stilstand, met alle mogelijke schadelijke gevolgen voor de BV Nederland'', aldus het bedrijf.

Gerelateerde artikelen