AFN8 nov '13 09:07Aangepast op 8 nov '13 09:25

'Vertrouwen klanten Van Lanschot neemt toe'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Van Lanschot heeft het beheerd vermogen in het derde kwartaal weer zien toenemen.

Dat is positief omdat het aangeeft dat het vertrouwen bij klanten toeneemt, zei analist Albert Ploegh van ING donderdag tegen AFN. Hij schat dat de bank, die een trading update gaf zonder concrete cijfers ,,een paar miljoen euro'' heeft verdiend.

Ploegh, die voor de vermogensbeheerder een hold-advies hanteert, merkt verder op dat de rentemarge weer wat is gestegen en dat de kostenbesparingen op schema liggen. De veranderingen die het bedrijf momenteel doorvoert, worden volgens hem zichtbaar in de resultaten.

Ploegh is evenwel nog voorzichtig. De risicokosten blijven verhoogd en in tegenstelling tot eerdere kwartalen sprak de bank niet meer van een stabilisering. Hij verwacht dat Van Lanschot in het vierde kwartaal zijn leningenportefeuille nog eens goed tegen het licht zal houden. Dat zal vermoedelijk leiden tot een aantal afboekingen, aldus de marktvorser.

Prognoses

Voor Cor Kluis van Rabobank geeft de korte trading update geen aanleiding zijn advies (hold) of prognoses voor Van Lanschot te wijzigen. De informatie die het bedrijf gaf, was volgens hem in lijn met de verwachtingen, Alleen op de lichte stijging van de rentemarge had hij niet gerekend.

Het aandeel Van Lanschot noteerde vrijdag na enkele minuten handel 6,4 procent in de min op 18,90 euro.

Gerelateerde artikelen