AFN26 okt '13 14:26Aangepast op 26 okt '13 14:42

SAP niet geïnteresseerd in BlackBerry

Auteur: ANP Nieuws

WALLDORF (AFN/RTR) - Het Duitse technologiebedrijf SAP is niet geïnteresseerd om een bod uit te brengen op smartphonefabrikant BlackBerry.

EPA
EPA

Dat heeft de financiële man van SAP, Werner Brandt, laten weten aan een Duits tijdschrift.

,,BlackBerry past niet in onze strategie'', zei Brandt dit weekend in een interview met het weekblad Euro. Hij voegde daaraan toe dat SAP momenteel al mobiele software aanbiedt en hierop geen uitbreiding nodig is.

BlackBerry zette zichzelf eerder dit jaar in de etalage nadat het bedrijf er niet in was geslaagd marktaandeel te winnen met nieuwe software en smartphones. Onlangs werd de naam van SAP wel als geïnteresseerde partij genoemd door bronnen die betrokken zijn bij de overname-onderhandelingen.

Er is geen gebrek aan belangstelling voor BlackBerry. Ook Cisco Systems, Google, Lenovo en voormalig Apple-baas John Sculley zouden delen van het bedrijf of de onderneming in zijn geheel willen overnemen. Verder overwegen de oprichters van BlackBerry, Mike Lazaridis en Douglas Fregin, een overnamebod uit te brengen. Fairfax Financial, de grootaandeelhouder van BlackBerry, kwam samen met een groep investeerders eind september al met een bod van circa 4,7 miljard dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen