AFN8 aug '13 21:37Aangepast op 8 aug '13 22:18

Wall Street doorbreekt verliesreeks

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten herstelden donderdag licht na drie verliesbeurten op rij.

Beter dan verwachte cijfers over de in- en uitvoer van China en over de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten zelf gaven de handel steun. Vooral technologieaandelen stonden in de belangstelling.

De leidende Dow-Jonesindex eindigde na een rustige handelsdag 0,2 procent in de plus op 15.498,32 punten. De breder samengestelde S&P 500 won 0,4 procent en sloot op 1697,48 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg eveneens 0,4 procent tot een slotstand van 3669,12 punten.

Net als hun Europese collega's putten Amerikaanse beleggers moed uit een groter dan verwachte stijging van de Chinese export in juli. Ook de import van de op een na grootste economie ter wereld groeide vorige maand harder dan voorzien. Zowel de in- als de uitvoer was in juni nog gekrompen. Daarnaast bleek dat afgelopen week minder Amerikanen bij de overheid aanklopten voor een werkloosheidsuitkering dan economen hadden voorzien.

Groupon

Internetbedrijf Groupon was een van de grootste uitschieters in de Nasdaq. De aanbieder van digitale coupons voor groepskortingen op uiteenlopende zaken maakte woensdagavond nabeurs bekend dat de omzet in het tweede kwartaal met een sterker dan verwachte 7 procent is gestegen. Het aandeel won 21,6 procent.

Ook de fabrikant van elektrische auto's Tesla stond in de belangstelling. Het aandeel kreeg er 14,3 procent bij na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het bedrijf rapporteerde een winst waar analisten gerekend hadden op een verlies. De koers van Tesla is in het afgelopen jaar bijna verviervoudigd.

Microsoft

Bij de hoofdfondsen op Wall Street was softwaregigant Microsoft de sterkste stijger met een koerswinst van 2,6 procent. Machinebouwer Caterpillar volgde met een plus van 1,9 procent. Aluminiumproducent Alcoa en doe-het-zelfketen Home Depot wonnen allebei 1,5 procent. Chipfabrikant Intel was de sterkste daler in de Dow met een verlies van 1,1 procent.

De euro stond op een koers van 1,3390 dollar, tegen 1,3394 dollar bij het scheiden van de markt op de Europese beurzen. Amerikaanse ruwe olie kostte per vat 103,84 dollar, een daling van 0,5 procent. De prijs van Brentolie zakte 0,6 procent tot 106,83 dollar per vat van 159 liter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen