AFN23 sep '13 08:46Aangepast op 23 sep '13 09:51

'Mooie doelstellingen Fugro'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Fugro heeft mooie doelstellingen afgegeven voor de omzet- en winstgroei en de marge-ontwikkeling in zijn nieuwe strategie.

Dat zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen in een reactie.

Fugro mikt voor 2016 op een omzet tussen de 3,3 en 3,7 miljard euro, een ebit-marge van circa 15 procent en een gemiddelde toename van de winst per aandeel met ruim 10 procent per jaar.

Volgens Versteeg moet nu maar blijken of die ambities ook waar gemaakt kunnen worden, gezien de volatiliteit van de markten waarop Fugro opereert. Hij gaf verder aan dat het meest opvallende nieuws uit de strategie is dat het onderdeel subsea niet wordt verkocht, zoals was verwacht. Verder bevatte de strategie niet veel bijzonders, aldus de analist.

Mooie vondst

Versteeg zei verder dat de benoeming van Paul Verhagen als nieuwe financieel directeur van Fugro ,,een mooie vondst'' is.

Rabobank schreef dat het niet zeker is of de doelen kunnen worden behaald. De benoeming van Verhagen wordt door de bank als duidelijk positief gezien.

SNS Securities stelde dat Fugro met de doelen meer transparantie verschaft. SNS denkt verder dat Fugro bij subsea eerst de winstgevendheid wil herstellen en dat later het onderdeel alsnog kan worden verkocht.

Doelstellingen

ING denkt dat de markt nog wel overtuigd zal moeten worden dat de doelstellingen gehaald kunnen worden. Verder denkt ING dat de markt mogelijk licht negatief kan reageren op het besluit om subsea niet te verkopen.

KBC sprak van een ambitieuze omzetdoelstelling. Verder is het besluit om subsea te behouden zinnig, omdat met een herstructurering meer waarde wordt gecreëerd dan een verkoop bij een slechte winstgevendheid, aldus KBC.

Het aandeel Fugro noteerde omstreeks 9.40 uur 0,9 procent lager op 48,38 euro.

Gerelateerde artikelen