AFN18 nov '13 08:41

Avis Europe tegen overname

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Avis Europe is tegen de verkoop van het belang van TBIF Financial Services in leasemaatschappij Avis Ukraine aan mede-eigenaar Kardan Vehicle.

ANP
ANP

Dat is maandag bekend geworden. TBIF, een volle dochter van investeerder Kardan, maakte in juni bekend haar belang van 66 procent in Avis Ukraine voor een bedrag van 8,6 miljoen dollar over te willen doen aan Kardan Vehicle. Dat wordt nu tegengehouden door Avis Europe.

TBIF meldde maandag zich nu te beraden op de stappen die nodig zijn om ,,de transactie zoals oorspronkelijk aangekondigd toch te realiseren of het belang aan een derde partij te verkopen''. Naast het verkoopbedrag zou Kardan Vehicle zich ook garant stellen voor een lening van circa 5 miljoen dollar, die TBIF heeft verstrekt aan Avis Ukraine. De lening wordt naar verwacht eind dit jaar terugbetaald.

TBIF wilde zich na het afstoten van de leasingactiviteiten in Oekraïne zich toeleggen op financiële dienstverlening in Bulgarije en Roemenië. De verkoopopbrengst zou worden gebruikt om leningen van moederbedrijf Kardan terug te betalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen