AFN23 nov '13 10:23

'Barclays wil Europese bonusregels omzeilen'

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (AFN) - De Britse bank Barclays is van plan volgend jaar een nieuwe vorm van beloning toe te passen om de strengere Europese regelgeving voor bonussen in de financiële wereld te omzeilen.

Dat meldde persbureau Reuters op basis van een intern memo.

De op een na grootste bank van Groot-Brittannië wil een nieuw element van vaste beloning introduceren voor bepaalde bankiers, handelaren en verkoopmanagers, medewerkers die in hun functie grote risico's (moeten) nemen. ,,Role-based pay'', noemt Barclays dat.

De bedoeling is dat de extra vaste maandelijkse betaling bovenop het basissalaris en de variabele bonussen komt. Volgens EU-regels mogen bonussen in de financiële sector niet hoger zijn dan maximaal één jaarsalaris. In uitzonderlijke gevallen mag twee keer een jaarsalaris worden uitgekeerd, maar alleen als de aandeelhouders daarmee instemmen.

Role-based pay

Met de introductie van role-based pay denkt Barclays te kunnen voldoen aan de Europese regels en tegelijkertijd een concurrerende vergoeding aan zijn werknemers te kunnen betalen, zo staat in het memo.

De EU-lidstaten bereikten eerder dit jaar een akkoord over de bonusregels na moeizame onderhandelingen. Vooral Groot-Brittannië lag dwars. Londen is het grootste financiële centrum van Europa en de Britten vrezen dat die positie wordt aangetast omdat bankiers elders in de wereld veel hogere bonussen kunnen krijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen