AFN6 nov '13 08:21Aangepast op 6 nov '13 08:58

Kendrion ziet nettowinst licht stijgen

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in het derde kwartaal de nettowinst met 4 procent zien stijgen tot 2,8 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder.

Dat maakte Kendrion woensdag bekend.

De omzet ging met 43 procent omhoog tot 97,1 miljoen euro, uitsluitend te danken aan de in mei afgeronde overname van het Duitse bedrijf Kuhnke, aldus Kendrion. Het bedrijfsresultaat (ebita) nam met 21 procent toe tot 6,4 miljoen euro. Kendrion geeft vanwege de onzekere marktomstandigheden geen verwachting voor de omzet en winst in heel 2013.

Het bedrijf gaf wel aan dat bij Industrial de marktcondities verbeteren en dat een autonome omzetgroei werd gerealiseerd van 1 procent. Bij Automotive bleven de marktomstandigheden echter moeizaam en ging de autonome omzet met 1 procent omlaag.

Efficiency

Bestuursvoorzitter Piet Veenema zei in een toelichting dat Kendrion rekende op ,,een paar miljoen euro'' meer omzet. Door vertragingen bij Automotive-projecten in onder meer de Verenigde Staten (trucks) en Duitsland (personenauto's) werd dat echter niet gerealiseerd. Dat heeft onder meer te maken met een nog te lage efficiency bij de activiteiten van Kuhnke. In de komende maanden gaat Kendrion aan de slag om de efficiency te verhogen.

Het orderboek is in het derde kwartaal ,,licht gestegen'', maar Veenema wilde geen concreet bedrag geven. ,,De toename is vooral te danken aan onze industriële activiteiten, maar ook bij Automotive gaat het de afgelopen maanden goed. Wel stevenen we in dat segment af op de lastige maand december, die vaak niet goed is in te schatten.'' Veenema sprak al met al van een redelijk kwartaal. ,,We zijn positief gestemd.''

Gerelateerde artikelen