AFN11 nov '13 10:05Aangepast op 11 nov '13 11:41

Vliegmaatschappij Flybe schrapt 500 banen

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (AFN) - De Britse luchtvaartmaatschappij Flybe wil zo'n 500 van de in totaal circa 2700 banen schrappen.

Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Volgens de in augustus aangetreden topman Saad Hammad is de ingreep noodzakelijk omdat de economische vooruitzichten somber blijven.

De luchtvaartmaatschappij zet het mes in verliesgevende routes en overtollige capaciteit. Ook de samenstelling van de vloot wordt tegen het licht gehouden. Doel is de inzet van zowel de vliegtuigen als de bemanningen te verbeteren. Ook wordt gekeken of er besparingen te halen zijn uit de herziening van contracten met toeleveranciers.

De maatregelen moeten vanaf volgend jaar een structurele besparing van 26 miljoen pond per jaar opleveren. Dit jaar vallen de kosten naar schatting 7 miljoen pond lager uit.

Onder de streep

Flybe wist de omzet in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar met ruim een vijfde op te voeren tot 477 miljoen pond (571 miljoen euro). Onder de streep hield de regionale luchtvaartmaatschappij 13,6 miljoen pond over, na een verlies van 1,6 miljoen pond een jaar eerder.

Flybe nam enkele jaren geleden een deel van het Europese netwerk van Finnair over. Die activiteiten zijn ondergebracht in een joint venture met de Finse luchtvaartmaatschappij, die goed is voor een kwart van de totale omzet van Flybe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen