AFN11 jun '13 10:10

Krimp uitzendbranche houdt aan

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is tussen eind april en medio mei verder afgenomen.

Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU dinsdag naar buiten bracht. De werkgelegenheid voor uitzendkrachten neemt al sinds begin 2012 bijna onafgebroken af. Alleen in de laatste weken van vorig jaar werd een minieme opleving genoteerd.

Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam tussen 22 april en 18 mei met 6 procent af ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet van de uitzendbedrijven daalde in die periode met 4 procent op jaarbasis. Het aantal werkdagen was gelijk, waardoor de cijfers niet gecorrigeerd hoefden te worden.

De medische sector kende wederom de sterkste krimp, met een omzetdaling van 27 procent en 33 procent minder uren. In de voorgaande vierweekse periode daalde de vraag naar uitzendkrachten in de sector met 20 procent.

In de overige sectoren daalden zowel de omzet als het aantal uren in vergelijkbare mate. De administratieve sector stond er relatief het beste voor met een omzetdaling van 3 procent en 5 procent minder uren. In de industrie nam de omzet ook met 3 procent af, maar daalde het aantal uren met 6 procent. In de technische sector liep de omzet met 5 procent terug en het aantal uren met 8 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen