AFN31 mei '13 15:02Aangepast op 31 mei '13 15:22

‘Lagere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag waarschijnlijk met verlies.

EPA
EPA

Beleggers wachten op macro-economische cijfers in de hoop dat die meer duidelijkheid zullen geven wat de Amerikaanse centrale bank met het stimuleringsbeleid gaat doen. De Federal Reserve (Fed) heeft aangegeven de steunmaatregelen af te bouwen indien de economie overtuigend aantrekt.

Voor opening van de markt bleek dat de consumenten in de Verenigde Staten in april 0,2 procent minder hebben uitgegeven dan in de voorgaande maand. De daling kwam onverwacht. Economen voorspelden een stabilisering van de uitgaven. De persoonlijke inkomens van Amerikanen lagen vorige maand op hetzelfde peil als in maart.

In het eerste half uur van de handel zullen nog de inkoopmanagersindex van de industrie in de regio rond Chicago en het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan bekend worden gemaakt.

Dell

Aan het bedrijvenfront raadt Dell zijn aandeelhouders aan het bod van oprichter en bestuursvoorzitter Michael Dell en investeringsmaatschappij Silver Lake te accepteren. Michael Dell en Silver Lake willen het computerbedrijf voor 24,4 miljard dollar (18,8 miljard euro) van de beurs halen. Het bod is niet onomstreden. Aandeelhouders van Dell hebben een rechtszaak tegen het bedrijf aangespannen omdat zij vinden dat het concurrerende bod van miljardair Carl Icahn beter is.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,4 en 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. De aandelenbeurzen in New York veerden donderdag op na de koersdalingen op woensdag. Een nieuwe raming van de economische groei in het eerste kwartaal gaf beleggers hoop dat de Fed voorlopig vasthoudt aan zijn steunprogramma. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 15.324,53 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen