AFN26 jun '13 10:23

'OCI kan winst verdubbelen'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - OCI kan de winst per aandeel in de periode tot en met 2016 ruimschoots verdubbelen.

Dat stellen analisten van Rabobank in een woensdag gepubliceerd rapport over het in Amsterdam genoteerde Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf.

De analisten baseren hun verwachtingen op de ontwikkelingen op de kunstmestmarkt, de stijging van gasprijzen in Egypte en de geplande beursgang van een deel van het belang van OCI in methanol- en ammoniakproductiefaciliteiten in het Amerikaanse Beaumont. Rabo denkt dat OCI zijn kunstmestproductiecapaciteit de komende 3 jaar met 27 procent kan opvoeren, onder meer door de bouw van een fabriek in het Amerikaanse Iowa en de start van de productie in de Algerijnse fabriek Sorfert Algérie.

De analisten wijzen ook op onzekerheden, zoals het geschil met Egyptische autoriteiten over de gasprijs, de onzekere levering van gas in Egypte en de ontwikkelingen rond Sorfert. Eind 2013 moeten de meeste van die vraagtekens echter zijn weggenomen, denkt de bank. Het bedrijf kan zich dan richten op groei en heeft op dat gebied een goede reputatie.

Rabo start het volgen van OCI met een koopadvies en een koersdoel van 30 dollar. Als de onzekerheden worden weggenomen kan dat doel volgens de analisten gemakkelijk oplopen naar meer dan 40 dollar. OCI noteerde woensdag rond 10.15 uur 3,6 procent in de plus op 27,46 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen