AFN6 nov '13 08:23Aangepast op 6 nov '13 08:50

Wolters Kluwer bevestigt verwachtingen

Auteur: ANP Nieuws

ALPHEN A/D RIJN (AFN) - Wolters Kluwer houdt vast aan de eerder uitgesproken verwachtingen voor dit jaar.

ANP
ANP

Dat meldde de informatieleverancier woensdag.

Wolters Kluwer zag de omzet, tegen constante wisselkoersen, in de eerste 9 maanden van dit jaar met 2 procent groeien. De autonome groei bedroeg 1 procent. Het bedrijfsresultaat (ebita) lag min of meer op hetzelfde niveau als een jaar eerder, zo gaf Wolters Kluwer aan zonder concrete cijfers te geven.

De groei werd gedreven door de prestaties in de Verenigde Staten en Azië, terwijl de krimp in Europa afnam. Wolters Kluwer gaf de afgelopen maanden per saldo ongeveer 120 miljoen euro uit aan overnames.

Voortgezette activiteiten

De opbrengsten uit voortgezette activiteiten namen in het derde kwartaal met 4 procent toe, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. Op autonome basis was de groei 2 procent. De terugkerende opbrengsten (ruim driekwart van het totaal) lieten een autonome groei zien, ondanks de afname in de abonnementen op drukwerk.

De ebitamarge verbeterde in het derde kwartaal en lag de afgelopen 9 maanden ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar eerder.

Wolters Kluwer rekent dit jaar op een ebitamarge van 21,5 tot 22 procent, een vrije kasstroom van minstens 475 miljoen euro en een opbrengst op geïnvesteerd kapitaal van meer dan 8 procent. De winst per aandeel groeit naar verwachting met een laag enkelcijferig percentage.

Gerelateerde artikelen