AFN7 jun '13 08:21Aangepast op 7 jun '13 09:27

Bezettingsgraad Air France-KLM omhoog

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS/AMSTELVEEN (AFN) - Het passagiersvervoer van luchtvaartgroep Air France-KLM lag in mei 4,7 procent hoger dan een jaar eerder.

EPA
EPA

Doordat de capaciteit met maar 3,5 procent groeide, steeg de bezettingsgraad met 0,9 procentpunt tot 81,7 procent.

Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Het absolute aantal vervoerde reizigers steeg met 3,9 procent tot 6,8 miljoen. Bij het berekenen van het passagiersvervoer wordt ook de gevlogen afstand meegewogen.

Het vrachtvervoer daalde met 6,4 procent bij een 3,5 procent lagere capaciteit. De beladingsgraad zakte daardoor 1,9 procentpunt tot 62,3 procent.

Besparingsprogramma

Air France-KLM meldde verder dat het besparingsprogramma Transform 2015, dat een einde moet maken aan de opeenstapeling van verliezen bij met name Air France, op schema ligt. Wel heeft de rendementsverbetering bij middellange passagiersvluchten en vracht vertraging opgelopen, met name door de lastige economische omstandigheden in Europa.

Uit de eerstekwartaalcijfers die de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie vorige maand publiceerde, bleek ook al dat het operationele verlies langzamer daalt dan analisten hadden verwacht. In de tweede helft van het jaar spreekt Air France met de vakbonden over de resultaten van de bezuinigingsoperatie tot dusver. Ook mogelijke aanvullende maatregelen komen dan aan bod.

Gerelateerde artikelen