AFN11 jun '13 08:12

Nikkei lager na besluit Bank of Japan

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is dinsdag lager gesloten.

Beleggers waren teleurgesteld dat de Bank of Japan geen nieuwe maatregelen aankondigde om de onrust op de Japanse obligatiemarkt te beteugelen. De centrale bank liet zich wel iets positiever uit over de Japanse economie. De Nikkei eindigde 1,5 procent lager op 13.317,62 punten.

Softbank verloor 0,4 procent. Het Japanse telecombedrijf heeft zijn bod op de Amerikaanse aanbieder van mobiele telefonie Sprint Nextel verhoogd naar 21,6 miljard dollar. Het nieuwe bod van Softbank is niet hoger dan dat van zijn concurrerende bieder, de Amerikaanse aanbieder van satelliet-tv Dish Networks. Zij bieden 25,5 miljard dollar. Maar Sprint Nextel noemt dat bod niet uitvoerbaar.

Elders in het Verre Oosten lieten de aandelenbeurzen ook overwegend verliezen zien. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde 1,1 procent lager in de middaghandel en de Kospi in Seoul daalde 0,6 procent. In Sydney, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, klom de All Ordinaries 0,4 procent. In China waren de beurzen nog gesloten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen