AFN21 okt '13 12:45

VOORUITBLIK 'Omzet KPN verder gedaald'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - KPN heeft de omzet in het derde kwartaal waarschijnlijk verder zien afnemen.

Ook het bedrijfsresultaat is naar verwachting gedaald. Dat blijkt uit een rondgang langs analisten. Het telecombedrijf publiceert de kwartaalcijfers dinsdag.

Analisten gaan in doorsnee uit van een omzet van 2,9 miljard euro, tegen 3 miljard euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ramen zij gemiddeld op 968 miljoen euro. Dat was in het derde kwartaal van 2012 nog 1,2 miljard euro. KPN heeft de nettowinst naar verwachting wel bijna verdubbeld, van 250 naar 495 miljoen euro.

Emmanuel Carlier van ING zei vooral gespitst te zijn op een eventuele verbetering van de ebitda-trend. Zelf gaat hij evenwel, in lijn met de consensus, uit van een verdere verslechtering ten opzichte van het tweede kwartaal. Zijn collega Frank Claassen van Rabobank kijkt met name naar de mobiele markt, waar de concurrentie door de komst van Ziggo nog groter is geworden. Bovendien hangt de uitrol van het 4G-netwerk van Tele2 boven de markt.

Beide marktvorsers zijn bovendien benieuwd of KPN de verbetering van de afgelopen tijd op het gebied van breedband en televisie een vervolg kan geven. Zij denken niet dat het telecomconcern veel woorden vuil zal willen maken aan het afgeketste overnamebod van América Móvil.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen