AFN24 sep '13 21:15Aangepast op 24 sep '13 22:31

'Fed vermoedt uitlekken stimuleringsbesluit'

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (AFN) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, vermoedt dat sommige handelaren vorige week al eerder op de hoogte waren van de uitkomsten van zijn beleidsvergadering dan de bedoeling was.

Dat meldde de beursnieuwszender CNBC dinsdag.

De Fed besloot vorige week zijn stimuleringsbeleid voorlopig ongewijzigd te laten, terwijl de markt rekende op het begin van een langzame afbouw. Het nieuws leidde tot forse koersstijgingen op de aandelen- en grondstoffenmarkten.

Het Fed-besluit werd, zoals gebruikelijk, van tevoren onder embargo verstrekt aan Amerikaanse nieuwsorganisaties. Journalisten kregen de verklaring achter gesloten deuren overhandigd, onder streng toezicht van functionarissen van de centrale bank. Zij mochten het nieuws om 20.00 uur (Nederlandse tijd) publiceren.

Levendige handel

In de milliseconden daarvoor was in Chicago echter al een levendige handel waarneembaar. Volgens een schatting van CNBC zou het om transacties met een totale waarde van 600 miljoen dollar kunnen gaan. Tot dat moment was de handel die dag juist uitzonderlijk rustig omdat alle ogen gericht waren op het Fed-besluit.

De Fed heeft bepaalde media aangesproken op de gang van zaken, aldus CNBC. ,,Wij zullen nadere gesprekken hebben met nieuwsorganisaties om ervoor te zorgen dat onze procedures volledig worden begrepen'', aldus de centrale bank in een verklaring tegenover de nieuwszender.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen