AFN2 aug '13 16:49

S&P negatiever over Kroatië

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling van Kroatië vrijdag verlaagd naar negatief.

EPA
EPA

Volgens S&P zal het nieuwste EU-lid moeite hebben om de economische crisis achter zich te laten en zijn de voordelen van het EU-lidmaatschap voor Kroatië beperkt.

S&P stelt dat de voordelen van toetreding van Kroatië tot de EU sinds 1 juli worden beperkt door ,,structurele uitdagingen, de politieke beperkingen rond fiscale hervormingen, de hoge schulden in de private en publieke sector en een ongunstig extern klimaat''. De rating van Kroatië bij S&P staat op BB+. Die beoordeling kan echter onder druk komen staan als niet wordt voldaan aan de verwachting voor een mild economisch herstel in 2014 of als de tekorten verder oplopen en het moeilijker wordt voor het land om externe financiering aan te trekken.

Volgens de Europese Commissie zal de Kroatische economie dit jaar met 1 procent krimpen en in 2014 met 0,2 procent groeien. Kroatië gaat gebukt onder een schuld van 25 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen