AFN5 nov '13 08:45Aangepast op 5 nov '13 09:35

'Vertrek topman Wessanen onverwacht'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van topman Piet Hein Merckens bij Wessanen komt onverwacht.

Dat constateerde analist Richard Withagen van SNS Securities dinsdag in een eerste reactie. ,,Ik had wel verwacht dat hij nog een keer herbenoemd zou worden.''

Volgens de marktvorser wordt Merckens door de raad van commissarissen aangerekend dat de Amerikaanse drankentak ABC niet verkocht is en dat er onvoldoende progressie is geboekt met het strategische plan. ,,Je had kunnen zeggen dat het wat sneller had moeten gaan. Daar zullen de commissarissen hem verantwoordelijk voor houden'', aldus Withagen.

SNS hanteert een buy-advies op het aandeel Wessanen.

Ongeduldig

Analisten van ING (hold) constateren dat de aandeelhouders en raad van commissarissen wat ongeduldig lijken te zijn geworden over de gang van zaken bij Wessanen. ,,Wij geloven dat de uitdagingen voor een nieuwe bestuursvoorzitter liggen in het snel desinvesteren van de niet-kernactiviteiten en het herinvesteren in Grocery'', aldus de marktvorsers, die verder spreken van een verrassende stap.

In de tussentijd wijzen de ontwikkelingen rondom de bestuursvoorzitter er op dat elke transitie bij Wessanen vertraging oploopt. ,,Het grootste vraagteken blijft daarbij of een herstel bij ABC - de Amerikaanse drankentak - in 2014 haalbaar is'', aldus ING.

Het aandeel Wessanen noteerde dinsdag omstreeks 9.30 uur bijna 3 procent hoger op 2,88 euro.

Gerelateerde artikelen