AFN6 sep '13 12:14

Duitse industriële productie daalt flink

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (AFN) - De Duitse industriële productie is in juli met 1,7 procent gedaald ten opzichte van de maand daarvoor.

Dat werd vrijdag bekendgemaakt door het Duitse ministerie van Economische Zaken. De daling was veel sterker dan verwacht. Economen gingen uit van een daling met 0,5 procent. De cijfers zijn aangepast voor seizoensinvloeden.

In juni was er nog sprake van een stijging van de productie op maandbasis met een licht naar beneden bijgesteld percentage van 2 procent, nog steeds de snelste toename in een jaar. Ten opzichte van juli 2012 ging de productie van de Duitse industrie met 2,2 procent omlaag, terwijl economen juist een stijging met 0,9 procent hadden verwacht.

In een verklaring laat het ministerie weten dat de teruggang van de productie ,,niet in het minst'' te maken heeft met de sterke vooruitgang in juni. Volgens het ministerie ,,lijkt een gematigde opwaartse trend in de productie en een sterkere groei in de bouw nog steeds gaande''.

ING-econoom Carsten Brzeski liet weten dat volgens hem de Duitse economie er nog steeds goed voorstaat. ,,De basis van de Duitse groei is industriële productie. De afgelopen maand was die heel sterk, het was niet aannemelijk dat de productie in juli op hetzelfde niveau zou uitkomen''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen