AFN27 sep '13 11:50

Stern verkoopt Ford-vestiging Amersfoort

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Stern verkoopt de vestiging van Ford in Amersfoort aan Broekhuis Holding.

Stern maakte vrijdag bekend dat hierover een intentieverklaring is getekend. Financiële details van de overeenkomst werden niet genoemd.

De verkoop zal leiden tot een nettoboekwinst bij Stern, liet het autobedrijf weten. De transactie moet rond de jaarwisseling worden afgerond.

Alle Ford-bedrijven van Stern worden samengevoegd op één administratief systeem, meldde Ford eerder. Alleen de vestigingen in Amersfoort en Soest vallen buiten het aaneengesloten 'verzorgingsgebied' in het westen van het land, aldus het autobedrijf. Daarom is besloten de vestiging in Amersfoort te verkopen. De winkel in Soest blijft nog tot uiterlijk eind 2014 actief met Ford. Stern liet weten te overwegen in 2014 in Soest een SternPoint te vestigen.

Topman Henk van der Kwast van Stern wilde in een toelichting tegen AFN niet nader ingaan op de financiële details, maar hij sprak wel van een ,,duidelijke'' boekwinst op de verkoop. Van der Kwast zei verder dat de verkoop vrijwel zeker doorgaat en dat de transactie geen personele gevolgen heeft.

Gerelateerde artikelen