AFN5 nov '13 22:35Aangepast op 5 nov '13 22:59

Tesla verkleint verlies bij veel hogere omzet

Auteur: ANP Nieuws

PALO ALTO (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal een verlies van ruim 38 miljoen dollar in de boeken gezet, tegen een verlies van 111 miljoen dollar een jaar eerder.

Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Exclusief een aantal eenmalige posten kwam Tesla wel uit op een winst van 16 miljoen dollar. De omzet van het snelgroeiende bedrijf steeg explosief tot 430 miljoen dollar. Een jaar eerder kwamen de inkomsten nog uit op iets meer dan 50 miljoen dollar.

Tesla, dat in Tilburg een assemblagefabriek voor de Europese markt heeft staan, leverde een recordaantal van 5500 sedans van het type Model S af. Het bedrijf verwacht dat dit aantal in het vierde kwartaal tegen de 6000 zal liggen. Daarmee zou het totale aantal afgeleverde wagens dit jaar op 21.500 komen.

De winst, exclusief eenmalige posten, zal in het vierde kwartaal rond hetzelfde niveau liggen als in het derde, liet Tesla verder weten. Die prognose stelt teleur. Door persbureau Bloomberg gepolste analisten voorzagen een winststijging in de laatste periode van het jaar. De winst over het derde kwartaal is wel hoger dan verwacht.

Gerelateerde artikelen