AFN4 jun '13 09:36

‘Ahold operationeel goed in lijn verwachting’

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Het operationeel resultaat waarmee Ahold dinsdag naar buiten kwam ligt volledig in lijn met de verwachtingen van analisten.

Dat schrijft SNS Securities dinsdag. Het bedrijf wist het margeverlies beter dan verwacht te beperken, merkt de bank op.

SNS verwelkomt ook de uitbreiding van het aandeleninkoopprogramma van 500 miljoen naar 2 miljard euro, dat Ahold dinsdag aankondigde. De uitbreiding is iets groter dan verwacht en compenseert in ieder geval voldoende voor de verwatering door de verkoop van ICA. Bovendien houdt Ahold genoeg middelen over voor overnames, aldus de bank.

KBC zegt teleurgesteld te zijn over de beperkte omvang van het programma. Ahold zit volgens de Belgische bank op 4,2 miljard euro ,,onproductieve’’ cash. ,,Een aandeleninkoopprogramma van 2 miljard euro verkleint de kans op een grote en mogelijke risicovolle overname niet’’.

Positief

Andere analisten zijn juist positief over de aankondiging en de mogelijkheid van verdere investeringen. ,,Het is positief dat ze dit nu al beslissen en er niet nog een tijd mee wachten’’, aldus Fernand de Boer van zakenbank Petercam.

Beleggers waren dinsdag positief over de kwartaalupdate van Ahold en zetten het aandeel rond 9.30 uur 0,9 procent hoger op 12,67 euro.

Gerelateerde artikelen