AFN21 nov '13 14:55

‘Wall Street toont herstel’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zullen donderdag waarschijnlijk licht hoger beginnen.

De graadmeters lijken daarmee een voorzichtige poging te wagen om wat te herstellen na de verliesbeurt een dag eerder.

Voor opening van de beurs werd bekendgemaakt dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is uitgekomen op 323.000. De gemiddelde consensus van economen lag op 335.000 aanvragen. Daarnaast bleek dat de Amerikaanse producentenprijzen in oktober conform verwachting met 0,2 procent zijn gedaald ten opzichte van de voorgaande maand.

Aan het bedrijvenfront opende Sears de boeken. Het detailhandelsbedrijf leed in het derde kwartaal meer verlies dan een jaar geleden en zag ook de omzet verder dalen. Ook Target bracht de resultaten naar buiten. Het op één na grootste detailhandelsconcern van de VS, na Wal-Mart Stores, boekte in het afgelopen kwartaal minder winst en omzet dan verwacht en verlaagde de winstverwachting voor het gehele boekjaar.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. De Amerikaanse aandelenmarkten doken woensdag in het rood na de publicatie van de vergaderingsnotulen van de Federal Reserve, waaruit bleek dat de centrale bank overweegt in de komende maanden te beginnen met de afbouw van zijn stimuleringsbeleid. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent in de min op 15.900,82 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen