AFN3 okt '13 07:26

'Imtech vordert ook Poolse pretparkmiljoenen'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Imtech eist het bedrag van 22 miljoen euro op dat het bedrijf nog tegoed heeft van Adventure World Warsaw (AWW).

Dat meldde De Telegraaf donderdag.

Het gaat daarbij om het geld dat de technisch dienstverlener nog tegoed heeft voor de beloofde werkzaamheden voor de aanleg van het megapretpark Adventure World in Polen. Enorme afschrijvingen vanwege fraude op dat project brachten Imtech eerder dit jaar in de problemen, waarna ook misstanden in Duitsland aan het licht kwamen. Woensdag meldde Imtech al in Duitsland aangifte te hebben gedaan van fraude.

Volgens De Telegraaf stuit Imtech in de zaak tegen AWW op topadvocaten Peter Wakkie en Ilan Spinath. Zij eisen namens hun cliënt Henk Roodenburg, achtbaanbouwer en mede-investeerder in AWW, dat de claim van tafel gaat. De miljonair wil AWW een doorstart laten maken, die onmogelijk is als aan de claim van Imtech moet worden voldaan.

Imtech heeft het bedrag van 22 miljoen euro al afgeschreven. Mocht de claim worden ingewilligd, dan boekt het bedrijf dus een aanzienlijke meevaller.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen