AFN10 nov '13 15:07

'China aan vooravond flinke hervormingen'

Auteur: ANP Nieuws

PEKING (AFN) - Het overleg van de Chinese Communistische Partij gaat over de meest ingrijpende economische veranderingen sinds het begin van de hervormingen onder Deng Xiaoping in 1978.Hoewel over het overleg achter gesloten deuren niet veel naar buiten komt, suggereren de staatsmedia dat president Xi Jinping steun krijgt om het beleid over het eigendom van land te veranderen.

Hoewel over het overleg achter gesloten deuren niet veel naar buiten komt, suggereren de staatsmedia dat president Xi Jinping steun krijgt om het beleid over het eigendom van land te veranderen. Daardoor zouden de 800 miljoen Chinezen op het platteland landeigenaar kunnen worden, wat de economie een forse impuls zou kunnen geven.

Staatspersbureau Xinhua zegt dat ,,de verwachtingen over landhervormingen hooggespannen'' zijn en suggereert dat boeren rijker kunnen worden door hun land te verhandelen.

Verstedelijking

Ook wijzigingen in regeringsfuncties, de verstedelijking, het openstellen van de financiële sector, hervormingen in het belastingstelsel en prijsregulering staan op de agenda, aldus het persbureau.

Xi en premier Li Keqiang moeten met nieuwe prikkels komen voor de economische groei, nu de op een na grootste economie ter wereld nadelen ondervindt van overcapaciteit in de industrie, het oplopen van schulden en de sterk stijgende huizenprijzen.

De vergadering van het 205 leden tellende Centraal Comité van de Communistische Partij duurt 4 dagen

Gerelateerde artikelen