AFN7 aug '13 17:47Aangepast op 7 aug '13 18:03

ING uitblinker in negatieve AEX

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam is woensdag met verlies gesloten.

ING was een uitblinker onder de hoofdfondsen na de bekendmaking van meevallende kwartaalcijfers. Delta Lloyd moest het echter ontgelden na teleurstellende resultaten.

De AEX eindigde 0,5 procent lager op 369,61 punten. De MidKap daalde 1,1 procent tot 541,34 punten. De DAX in Frankfurt verloor 0,5 procent. De CAC40-index in Parijs ging 0,2 procent omhoog. De beurs in Londen leverde 1,4 procent in.

ING was een van de weinige stijgers in de AEX met een winst van ruim 5 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. De bank en verzekeraar zag de nettowinst in het tweede kwartaal met bijna 40 procent dalen tot 788 miljoen euro. De onderliggende nettowinst was volgens analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen wel duidelijk beter dan verwacht. Vooral ING Bank deed het volgens Versteeg verrassend goed in het tweede kwartaal.

SBM Offshore

SBM Offshore, de maritiem dienstverlener die woensdag nabeurs met zijn resultaten komt, zakte 1,9 procent. Air France-KLM leverde 2,6 procent in. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie vervoerde in juli 7,5 miljoen passagiers. Dat was 1 procent meer dan in juli 2012. Het vrachtvervoer daalde met 5,8 procent.

In de MidKap was Delta Lloyd de hekkensluiter met een verlies van 5,3 procent. Beleggers waren niet te spreken over de zwakke halfjaarcijfers van de verzekeraar. De resultaten van Corbion werden wel enthousiast ontvangen. Het voormalige CSM presteerde in het tweede kwartaal beter dan verwacht. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 1,3 procent en was daarmee de grootste stijger onder de middelgrote bedrijven.

TUI Travel

In Frankfurt zakte Beiersdorf 3,2 procent. De producent van Nivea zag de omzet en winst in de eerste helft van dit jaar stijgen, geholpen door opkomende markten. De prognoses voor heel 2013 werden gehandhaafd. Beleggers waren echter niet onder de indruk.

Reisconcern TUI Travel verloor 5,2 procent in Londen. De markt liet zich niet verleiden door de verbeterde resultaten van het bedrijf.

De euro was 1,3325 dollar waard, tegen 1,3295 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 104,84 dollar per vat. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen