AFN5 okt '13 11:07Aangepast op 5 okt '13 11:29

Tesla-baas verdedigt veiligheid elektro-auto

Auteur: ANP Nieuws

CALIFORNIË (ANP/BLOOMBERG) - Elon Musk, miljonair en topman van sportautofabrikant Tesla, vindt de ontstane ophef over het in brand vliegen van een van zijn elektrische auto’s onterecht.Eerder deze week dook een filmpje op van een in brand gevlogen Model S, het vlaggenschip van Tesla.

Eerder deze week dook een filmpje op van een in brand gevlogen Model S, het vlaggenschip van Tesla. De auto was op een snelweg in de buurt van Seattle over een groot metalen voorwerp gereden, waardoor de lithium-ion accu beschadigd raakte en de bolide vlam vatte.

,,Als een conventionele benzine-auto over dit voorwerp was gereden, zouden de gevolgen nog veel erger geweest kunnen zijn’’, zegt Musk, bestuursvoorzitter van de fabrikant van elektrische sportauto’s. Tesla wees er eerder op dat de brand de zitruimte van de auto niet had bereikt.

Populair

Het is niet voor het eerst dat de accu's van elektrische auto's vlamvatten. Eerder gebeurde dat ook al bij de Chevrolet Volt en de Mitsubishi i-MiEV.

De Model S is een van de populairste volledig elektrische auto's in de Verenigde Staten. Naar schatting zijn er dit jaar ongeveer 14.300 van verkocht. De Amerikaanse overheidsinstantie de National Highway Traffic Safety Administration gaf de bolide van Tesla eerder vijf sterren, de hoogst mogelijke score op het gebied van veiligheid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen