AFN10 jun '13 20:09Aangepast op 10 jun '13 20:27

Nieuw systeem voor Apple Mac-computer

Auteur: ANP Nieuws

SAN FRANCISCO (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Apple heeft maandag een nieuwe versie van het besturingssysteem voor de Mac-computer voorgesteld, genaamd OS X Mavericks.

EPA
EPA

De bekendmaking werd gedaan op een technologieconferentie in San Francisco.

Het systeem heeft nieuwe zoekfuncties, toepassingen voor meerdere schermen en technologie om de batterijduur te verlengen en het verbruik te verlagen. Apple-topman Tim Cook zei in de openingsspeech van het evenement dat er wereldwijd 72 miljoen Macs in gebruik zijn, twee keer zoveel als 5 jaar geleden.

Het is de tiende belangrijke nieuwe versie van het besturingssysteem voor de Mac, aldus Apple. Het technologieconcern wil later dit jaar met de nieuwe Mac Pro komen, die gebouwd zal worden in de Verenigde Staten.

Besturingssysteem

Volgens ingewijden staat Apple op het punt om een nieuwe versie van het besturingssysteem iOS voor de iPhone en iPad te onthullen. Deze nieuwe software moet helpen de zorgen over de ontwikkeling van nieuwe producten door Apple weg te nemen.

Door ongerustheid bij beleggers over het uitblijven van nieuwe Apple-producten en de sterke concurrentie op de smartphone-markt is het aandeel Apple sinds een piek in september met 37 procent in waarde gedaald.

Apple App

Cook zei verder dat de Apple App Store nu 900.000 apps heeft, die in totaal al meer dan 50 miljard keer zijn gedownload. Volgens Cook is inmiddels al meer dan 10 miljard dollar uitbetaald aan ontwikkelaars van apps.

Ook zijn volgens Cook tot dusver meer dan 600 miljoen apparaten met het iOS-systeem verkocht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen