AFN18 nov '13 08:24

Topman ICT vertrekt

Auteur: ANP Nieuws

BARENDRECHT (AFN) - Topman Carlo D’Agnolo vertrekt bij ICT Automatisering.

Dat maakte het beursgenoteerde softwarebedrijf maandag bekend. Hij zal worden opgevolgd door Jos Blejie.

D'Agnolo verlaat ICT ,,in goed overleg''. Volgens hem is de opdracht die hij kreeg bij zijn aanstelling 3 jaar geleden, het realiseren van een turnaround bij de onderneming, feitelijk afgerond. ,,Het is een goed moment om de leiding van de onderneming over te dragen'', aldus D'Agnolo.

Vooruitlopend op zijn formele benoeming tijdens de aandeelhoudersvergadering zal Blejie, die eerder werkte bij onder meer Atos en IBM Global Services, met ingang van 1 december 2013 als topman aantreden. Theo van der Raadt is door de raad van commissarissen voor de tussenliggende periode als tijdelijk bestuurder aangewezen.

'Goed resultaat'

ICT maakte maandag ook derdekwartaalcijfers openbaar. Het concern behaalde een omzet van 18,9 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar geleden werden nog opbrengsten met een waarde van 18,4 miljoen euro geboekt. Onder de streep bleef een winst van 0,5 miljoen euro over, tegen een verlies van 0,1 miljoen euro een jaar geleden. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 1 miljoen euro.

De onderneming meldde ,,een goed resultaat'' bij de onderdelen Verticals Machine & Systems, Industrial Automation en Logistiek. Bij Vertical Automotive werd een break-evenresultaat behaald in het derde kwartaal. Hoewel ICT spreekt van een economisch uitdagend klimaat, verwacht het een materiële verbetering van het operationeel resultaat ten opzichte van 2012. In het vierde kwartaal zal het bedrijfsresultaat (uit reguliere operaties) eveneens verdere verbetering laten zien, ten opzichte van het derde kwartaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen