AFN14 jun '13 16:39

Hollande: maandag besluit over France Télécom

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN/RTR) - Komende maandag zal een besluit worden genomen over de van fraude verdachte topman Stephane Richard van France Télécom, na een bestuursvergadering over de zaak eerder op die dag.

François Hollande. EPA
François Hollande. EPA

Dat heeft de Franse president François Hollande vrijdag gezegd.

,,We zullen ons besluit maandag bekendmaken. De beslissing zal worden genomen op basis van maar één ding: het belang van het bedrijf, de werknemers en de klanten'', aldus Hollande. De Franse overheid bezit 27 procent van France Télécom, het op drie na grootste telecombedrijf van Europa. Richard werd woensdag formeel aangeklaagd voor fraude.

De bestuursvoorzitter was 5 jaar geleden als topambtenaar van het ministerie van Financiën betrokken bij een schikking tussen de overheid en zakenman Bernard Tapie. Die beschuldigde de toenmalige staatsbank Crédit Lyonnais van oneerlijke praktijken rond de verkoop van een belang dat Tapie hield in sportkledingfabrikant Adidas. Tapie kreeg 285 miljoen euro compensatie. Justitie onderzoekt momenteel of die betaling wel op een eerlijke manier tot stand is gekomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen