AFN8 sep '13 16:08Aangepast op 8 sep '13 16:31

VEB: belegger wil reactie KPN op bod

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (AFN) - Het bestuur van KPN moet nu eindelijk een inhoudelijke reactie geven op het voorgenomen bod van América Móvil (AMX).

ANP
ANP

Dat schrijft de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in een brief aan KPN, die zondag op de website van de VEB is gepubliceerd. Tot nu toe is een echte reactie uitgebleven en na een maand moet er een einde komen aan deze ,,radiostilte', vindt de VEB.

Topman Eelco Blok reageerde kort nadat AMX op 9 augustus het bod had uitgebracht in een kort filmpje op de website van KPN en zei dat hij ,,heel goed'' naar het voorstel zou gaan kijken. Daar is hij ,,kennelijk nog steeds mee bezig'', schrijft de VEB. Maar voor beleggers lijkt het ,,alsof het bestuur van KPN alleen maar toeschouwer is bij de strijd om haar eigen lot''.

De VEB vraagt aan KPN onder meer om een standpunt over de biedprijs van 2,40 per aandeel KPN, over het verloop van de gesprekken met América Móvil en vraagt wanner deze gesprekken hebben plaatsgevonden of plaatsvinden.

Stichting KPN

Daarnaast wil de Vereniging ook van het bestuur weten wat het vindt van de tussenkomst van de Stichting KPN, die eind augustus een beschermingswal opwierp en het bod als 'vijandig' bestempelde.

KPN krijgt in de brief de vraag of het voor 13 september wil reageren. De VEB stelt ook dat de reeds bijeengeroepen buitengewone aandeelhoudersvergadering op 2 oktober een ,,ideaal'' podium is om aan de aandeelhouders verdere uitleg te geven over de gang van zaken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen