AFN22 okt '13 08:37Aangepast op 22 okt '13 09:42

Reckitt Benckiser zet farmatak in etalage

Auteur: ANP Nieuws

SLOUGH (AFN) - De Britse fabrikant van schoonmaakmiddelen, medicijnen en andere consumentenproducten Reckitt Benckiser gaat de strategische opties voor zijn farmaceutische divisie onderzoeken.

Dat maakte het moederbedrijf van merken als Nurofen, Strepsils en Durex dinsdag bekend.

Reckitt Benckiser richt zich op zijn takken Health en Hygiene en groei in opkomende markten. Het bedrijf zag de vergelijkbare verkopen exclusief de farmatak vorig kwartaal met 5 procent groeien. Het bedrijf verhoogde zijn verwachting voor de omzetgroei in 2013 tot minstens 6 procent. Eerder werd uitgegaan van een plus van 5 tot 6 procent.

Reckitt Benckiser neemt naar eigen zeggen alle opties die de aandeelhouderswaarde van de farmaceutische divisie maximaliseren onder de loep. Het bedrijf verwacht investeerders in de loop van volgend jaar meer duidelijkheid over dit proces te kunnen geven.

Het belangrijkste product van de farmadivisie is Suboxone, een middel dat gebruikt wordt bij de behandeling van drugsverslaafden. De verkopen van de divisie daalden in het derde kwartaal met 16 procent, tegen constante wisselkoersen. Topman Rakesh Kapoor noemde farma-activiteiten ,,een fantastische business'', die echter niet tot de kernactiviteiten behoort.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen