AFN2 okt '13 14:17

'Source draait operationeel op volle toeren'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Source draait operationeel op volle toeren.

Het bedrijf voorziet voor het derde en vierde kwartaal dan ook een operationele winst bij Source+. Dat zei topman Patrick Rodijk van de onderneming tegen AFN. Over de groepswinst bestaat nog wat onzekerheid. Naar alle waarschijnlijkheid schrijft de onderneming in het derde kwartaal geen zwarte cijfers, en ook voor het vierde kwartaal is er geen totale zekerheid over een positief resultaat op groepsniveau.

Source meldde eind augustus dat vanaf het vierde kwartaal winstgevendheid voor de groep verwacht werd. Rodijk herhaalde woensdag dat de groep in het derde kwartaal in ieder geval nog te kampen heeft met extra lasten die samenhangen met een herstructurering. Het bedrijf greep de afgelopen tijd stevig in om het ,,waterhoofd'' van de organisatie te verkleinen. ,,De holding was te zwaar belast, daar hebben we op ingegrepen. De kosten, soms onvoorzien, ijlen nog wat na en dat zou nog even kunnen doorgaan'', zo wist hij. Maar operationeel wees hij op de prestaties in de eerste helft van het jaar, waar een positief nettoresultaat uit voortkwam van 0,4 miljoen euro. Dat zal naar verwachting ook in de tweede helft van 2013 zo doorzetten.

De bestuursvoorzitter is dan ook niet ontevreden over de huidige gang van zaken bij de ,,makelaar in arbeid''. Hij ging hard in op het ,,beeld in onder meer de media'', dat Source een uitzendbureau is. ,,Dat is pertinent niet zo. Wij hebben geen bankzitters in de boeken en werken primair met zelfstandigen. We zorgen voor een match tussen klant en potentiële professional. We kunnen in 24 uur twee profielen van professionals aanbieden aan klanten als dat nodig is, maar kunnen bijvoorbeeld ook van klanten de vraag krijgen een contract te regelen voor een zelfstandige die door de klant zelf geworven is. Voor ons geldt: geen opdracht, geen risico.''

Naamswijziging

Source Group was tot ongeveer halverwege het jaar bekend als Aamigoo Group, dat naast de naamswijziging ook diverse bedrijsonderdelen verkocht en financieel onder druk stond. ,,De gebeurtenissen rondom Aamigoo straalden wel wat af op Source en we kregen er wat vragen over. Klanten signaleerden bij onze voorgangers dat er sprake was van enig Hollywoodgedrag'', zo zei Rodijk. ,,Maar over het algemeen hebben klanten zich er niet zo druk om gemaakt'', zo wist hij ook.

Source heeft afnemers als Shell, Atos, CapGemini en diverse ministeries en andere overheidsinstellingen. Daarnaast is de onderneming naast Nederland ook actief in België en Luxemburg. Er zijn, zo gaf directeur Edwin Prijden aan, wel plannen om verder uit te breiden. Echt concreet zijn deze nog niet, maar ,,we gaan als we zaken kunnen doen''. Daarbij kijkt Source naar markten in Europa, zoals Duitsland of het Verenigd Koninkrijk. Of daarbij gedacht moet worden aan overnames of op eigen kracht groeien kon hij niet zeggen. ,,We hebben in ieder geval geen kandidaten voor overnames op het oog en we zullen pas stapjes zetten als we er aan toe zijn''.

Source kijkt wel concreet naar uitbreiding naar sectoren waarin het bedrijf nu nog niet actief is. ,,80 procent van de opdrachten is ICT, de rest is daaraan gerelateerd'', zo constateerde Rodijk. ,,Maar er is ook een wereld daarbuiten, zoals de grootzakelijke markt.'' De tarieven in de segmenten waarbinnen Source nu bezig is, zijn overigens aan het stabiliseren. ,,Ze zijn hard omlaag gegaan, maar de afgelopen tijd wel stabiel gebleven.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen