AFN24 sep '13 07:15Aangepast op 24 sep '13 11:32

Cryo-Save verkoopt Indiase tak aan management

Auteur: ANP Nieuws

ZUTPHEN (AFN) - Cryo-Save heeft zijn Indiase tak verkocht aan een consortium, met daarin leden van het management van het onderdeel.

Dat maakte de stamcelbank dinsdag bekend, zonder het afgeven van financiële details.

Cryo-Save India heeft volgens het moederbedrijf sinds de lancering in 2008 niet ,,de verwachte rendementen'' behaald, ondanks een bescheiden volumegroei in de afgelopen jaren.

Walter Van Pottelberge, de niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van Cryo-Save, liet desgevraagd weten dat het de financiële details van de verkoop niet zal openbaren. Hij wilde ook niet aangeven wat de invloed van de tak in India op de balans van het bedrijf was. ,,Daar geven we allemaal geen commentaar op.''

Briefwisseling

Wel stelde de bestuurder dat Cryo-Save op dit moment bezig is alle centra ,,zorgvuldig te screenen'' waarna verdere beslissingen worden genomen. Van Pottelberge sloot niet uit dat er nog andere centra worden afgestoten. Het evaluatieproces loopt in het kader van het opkrikken van de winstgevendheid, zo gaf hij aan.

Tussen Cryo-Save en grootaandeelhouder Salveo is de afgelopen tijd ,,een briefwisseling'' geweest, zo liet Van Pottelberge verder weten. De twee partijen lagen de afgelopen tijd in de clinch met elkaar. Salveo riep eerder een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen. Die werd na een gang van Cryo-Save naar de Ondernemingskamer door laatstgenoemde verdaagd.

Open deuren

Van Pottelberge wilde niet ingaan op de inhoud van de briefwisseling, maar gaf aan dat er ,,open deuren'' zijn.

Bestuurder Frédéric Amar van Salveo liet weten meer details te willen zien van de deal in India, zoals de opbrengst en de prestaties van het onderdeel dat nu van de hand is gedaan. ,,We weten er te weinig van. Hebben ze er alles wel uitgehaald? Ik vind dit een erg slecht teken dat ze zo weinig bekendmaken.''

Amar bevestigde dat er een briefwisseling is geweest tussen Cryo-Save en Salveo, maar ziet nog ,,geen enkel signaal'' dat er daardoor deuren zijn geopend. ,,Als er deuren open zijn, zoals Van Pottelberge schijnbaar zegt, waarom belt hij me dan niet?'', vroeg hij zich af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen