AFN7 nov '13 09:25Aangepast op 7 nov '13 09:56

'Resultaten Imtech vallen tegen'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Imtech heeft afgelopen kwartaal zwakker gepresteerd dan verwacht, vooral in Duitsland.

ANP
ANP

Dat stelden analisten van Rabobank en SNS Securities donderdag.

Imtech boekte vorig kwartaal een negatieve operationele ebitda van 4 miljoen euro, waar Rabobank rekende op een plusje van 1 miljoen euro. In de Benelux en bij Marine was het resultaat beter dan verwacht, maar in Duitsland ging het aanzienlijk slechter. De nieuwe ontslagronde in dat land komt volgens de analisten niet echt als een verrassing.

Rabo zal zijn voorspelling voor de operationele ebitda aanpassen op basis van de resultaten uit het derde kwartaal. Het vierde kwartaal zal volgens de bank grotendeels bepalen of Imtech extra kapitaal nodig heeft, of dat Imtech alleen een tijdelijke ontheffing van de convenanten nodig heeft.

Zwak

SNS Securities wijst erop dat het positief is dat Imtech nu in ieder geval aangeeft dat er een probleem is met de convenanten, die met de banken worden heronderhandeld. Volgens analist Edwin de Jong waren de onderliggende resultaten in het derde kwartaal zwak.

ING was positiever over de resultaten van Imtech. Analist Tijs Hollestelle noemde die ,,solide'' gezien de herstructurering waar het bedrijf middenin zit. Hollestelle vindt het ,,zeer positief'' dat Imtech onderhandelt over de convenanten, aangezien Imtech in zijn visie nog maar een paar kwartalen nodig heeft om de herstructurering door te laten werken op de resultaten.

Imtech bungelde donderdag om 9.45 uur onderaan de AEX-index. Het aandeel zakte bijna 10 procent tot 2,24 euro.

Gerelateerde artikelen