AFN11 nov '13 07:54Aangepast op 11 nov '13 11:21

BinckBank onderzoekt verkoop activiteiten

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank onderzoekt de mogelijke verkoop van zijn outsourcing-, software- en licentieactiviteiten.

ANP
ANP

Dat meldde de onlinebroker maandag.

BinckBank wil zich toeleggen op zijn kernactiviteiten op het gebied van online brokerage- en vermogensbeheerdiensten. De onderdelen die mogelijk worden afgestoten zijn onder de merknaam Able marktleider in Nederland. Er moet volgens BinckBank echter verder in worden geïnvesteerd om tot een positief resultaat te komen. Een mogelijke verkoop of samenwerking met andere partijen biedt daarvoor betere kansen, aldus het bedrijf.

BinckBank verwacht dat de eerste geïnteresseerde partijen zich in de loop van deze week zullen melden en denkt voor het einde van het jaar een aantal niet-bindende biedingen te ontvangen, zei bestuursvoorzitter Koen Beentjes in een toelichting. Het zal echter nog tot 2017 duren voordat de verkoop en ontvlechting zullen zijn afgerond. De voorkeur gaat uit naar een verkoop van de activiteiten als één pakket, zei de topman verder.

Positief effect

Beentjes verwacht dat de transactie een positief effect zal hebben op het eigen vermogen, terwijl de impact op de winst per aandeel niet materieel zal zijn. De belangrijkste meerwaarde die de beoogde verkoop volgens hem biedt, is de verscherpte focus op de kernactiviteiten van de beleggingsbank. BinckBank komt met nieuwe doelstellingen voor de middellange termijn, zei hij verder.

Bij de af te stoten onderdelen werken circa 185 mensen. De dienstverlening van Able aan zelfstandige vermogensbeheerders en hun cliënten vormt geen onderdeel van het onderzoek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen