AFN5 nov '13 09:15Aangepast op 5 nov '13 09:58

AEX levert openingswinst in

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs leverde dinsdag de kleine openingswinst weer in.

ANP
ANP

Op de andere Europese aandelenbeurzen bleven de koersbewegingen ook beperkt. De stemming blijft enigszins terughoudend in afwachting van belangrijke gebeurtenissen later deze week. In Amsterdam verwerkte de markt de kwartaalcijfers van AEX-fonds DSM.

De hoofdindex op het Damrak noteerde in het eerste uur van de handel 0,2 procent lager op 392,36 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 610,93 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen daalden tot 0,2 procent.

DSM klom 2,6 procent in de AEX. Het speciaalchemiebedrijf heeft volgens analisten in het derde kwartaal solide resultaten behaald. Het bedrijfsresultaat steeg met 27 procent tot 342 miljoen euro, wat iets beter is dan analisten hadden verwacht. De omzet viel iets lager uit dan voorzien. DSM handhaafde daarnaast de verwachtingen voor heel 2013.

Imtech

Technisch dienstverlener Imtech profiteerde van een adviesverhoging door Kepler en was met een winst van 6 procent de grootste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen. Randstad, ASML en ING waren de grootste dalers met minnen van meer dan 1 procent.

Bij de kleinere bedrijven won Wessanen 2,4 procent. De natuurvoedingsproducent kondigde aan dat topman Piet Hein Merckens niet wordt genomineerd voor een tweede termijn. Stamcelbank Cryo-Save leverde 4 procent in na tegenvallende kwartaalcijfers. Beleggers waren wel tevreden over de kwartaalupdate van Neways en beloonden de producent van elektronische onderdelen met een koerswinst van meer dan 12 procent.

BMW

In Frankfurt zakte BMW ruim 3 procent. De Duitse automaker heeft in het derde kwartaal minder winst en omzet behaald dan een jaar geleden. Beiersdorf klom meer dan 5 procent. De producent van Nivea en Labello verwacht dit jaar een sterkere omzetgroei dan eerder voorspeld. Holcim daalde in Zürich 0,7 procent na een verlaging van de omzetverwachting. 's Werelds grootste cementmaker wist in het derde kwartaal wel meer winst te boeken dan verwacht.

De euro was 1,3490 dollar waard, tegen 1,3516 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 94,55 dollar per vat. Brentolie bleef stabiel op 106,26 dollar.

Gerelateerde artikelen