AFN20 nov '13 12:10Aangepast op 20 nov '13 13:16

FNV: stakingen AkzoNobel gaan door

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (AFN) - De vakbonden en AkzoNobel hebben nog geen akkoord bereikt over een sociaal plan voor de medewerkers die hun baan dreigen te verliezen als gevolg van de sluiting van de productielocatie in Deventer.

ANP
ANP

De geplande stakingen donderdag en vrijdag gaan door, liet FNV Bondgenoten woensdag weten.

Het personeel legde vorige week vrijdag ook al het werk neer uit onvrede over de beoogde overheveling van de werkzaamheden naar andere fabrieken van het bedrijf. Het verf- en chemieconcern maakte in augustus bekend de productie van een aantal chemicaliën in 3 jaar tijd te willen verplaatsen naar fabrieken in Europa, Noord-Amerika en China.

In die periode wil het concern werknemers aan een andere baan helpen met een mobiliteitsplan dat het bedrijf ook bij eerdere reorganisaties gebruikte. De vakbonden willen onder meer een beter sociaal plan dan het mobiliteitsplan.

Onredelijk

AkzoNobel liet vorige week weten de eisen van de bonden onredelijk te vinden. Om die reden ging het bedrijf er niet op in. ,,AkzoNobel is en blijft van mening dat het aangeboden mobiliteitsplan en de uitgebreide afbouwperiode van 3 jaar bovengemiddeld fair en ruimhartig zijn.''

De ondernemingsraad van de fabriek in Deventer laat een externe partij uitzoeken of het mogelijk is om de fabriek in zijn huidige vorm open te houden. De uitkomst daarvan wordt begin december verwacht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen