AFN6 nov '13 07:53Aangepast op 6 nov '13 08:19

TKH wil groter rendement Building Solutions

Auteur: ANP Nieuws

HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH Group komt met maatregelen om het rendement op de omzet van met name Building Solutions te vergroten.

Met het programma zullen de jaarlijkse operationele kosten met 4 tot 5 miljoen euro worden verlaagd. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

De onderneming heeft recent een nieuwe 5-jarige kredietfaciliteit afgesloten van 350 miljoen euro. Deze kent dezelfde convenanten als de vorige, namelijk een maximale leverage ratio van 3,0 en een minimale interest coverage ratio van 4,0. De geactiveerde financieringskosten van 1,6 miljoen euro die betrekking hadden op de vorige kredietfaciliteit worden in het vierde kwartaal als eenmalige last afgeschreven. Inclusief een eenmalige last van circa 5 miljoen euro voor het efficiencyprogramma komt de totale afschrijving in het vierde kwartaal op 6 à 7 miljoen euro.

De omzet steeg in het derde kwartaal met 11 procent tot 306,3 miljoen euro, mede dankzij herstel bij het onderdeel Industrial Solutions en in mindere mate Building Solutions. Het bedrijfsresultaat (ebita) nam met 20,5 procent toe tot 23,7 miljoen euro. De inkomsten bij Building Solutions stegen met 5,3 procent, met name in de segmenten connectivity-systemen en vision- en security-systemen. De activiteiten in de bouw- en constructiemarkt lieten een verdere daling zien. Industrial Solutions liet een omzetgroei zien van 23,5 procent, vooral dankzij een hoge orderinstroom bij het segement manufacturing in de eerste helft van dit jaar.

Kopernetwerksystemen

Bij Telecom Solutions daalde de omzet met 6,2 procent. De daling bij kopernetwerksystemen was sterker dan in voorgaande kwartalen en kon niet worden gecompenseerd met hogere inkomsten uit glasvezelsystemen.

TKH boekte een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van 12,6 miljoen euro, tegen 9,3 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf handhaaft de verwachting dat dit resultaat over heel 2013 uitkomt tussen de 52 en 57 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen