AFN2 aug '13 14:56

‘Wall Street licht lager na banenrapport’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen vrijdag naar verwachting overwegend licht lager.

Beleggers lijken even wat gas terug te nemen na de nieuwe recordstanden van een dag eerder. Een gemengd banenrapport zorgt daarbij voor terughoudendheid.

Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in juli minder sterk is gegroeid dan in de voorgaande maand. De werkloosheid nam daarbij wel harder af dan verwacht. Per saldo werd vorige maand 162.000 banen gecreëerd in de Amerikaanse economie. Economen rekenden op een toename met 185.000 banen. De werkloosheid in de VS nam in juli echter af van 7,6 naar 7,4 procent. Hier werd een daling tot 7,5 procent voorspeld.

American International Group (AIG) noteert hoger in de voorbeurshandel. De Amerikaanse verzekeraar boekte in het tweede kwartaal meer winst dan verwacht. Ook keert AIG een dividend uit van 10 dollarcent per aandeel. Het is de eerste winstuitkering door de verzekeraar sinds 2008, het jaar dat het bedrijf door de Amerikaanse overheid moest worden gered. AIG kondigde verder aan dat het voor 1 miljard dollar aan eigen aandelen wil gaan inkopen.

Dell

Het aandeel Dell zal naar verwachting ook in de belangstelling staan. Volgens de zakenkrant The Wall Street Journal nadert oprichter en topman Michael Dell een overeenkomst over zijn voorgenomen overname van het computerbedrijf. Als het tot een deal komt, wordt de stemming over de overname, gepland voor vrijdag, naar verwachting opnieuw uitgesteld.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,1 procent voor de Dow-Jonesindex en de S&P 500. Technologiebeurs Nasdaq zal naar verwachting 0,3 procent hoger beginnen. Donderdag was de stemming op Wall Street opperbest. Beleggers waren te spreken over een aantal meevallende macro-economische cijfers en over de onveranderde bereidheid van centrale banken om de economie te blijven ondersteunen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent hoger op 15.628,02 punten en bereikte eerder op de dag een nieuw recordniveau op 15.650,69 punten. De S&P 500 ging 1,3 procent omhoog tot 1706,87 punten. Nog niet eerder kwam de brede graadmeter boven de 1700 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen