AFN5 nov '13 18:42

Nederland goed voor 3,3 miljard blikjes

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - In de eerste drie kwartalen hebben frisdrank- en bierproducenten in Nederland 3,3 miljard blikjes afgevuld.

Dat is ongeveer net zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. De blikjes waren niet alleen voor binnenlands gebruik maar ook voor de export. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Europese brancheorganisatie van blikjesfabrikanten BCME.

Een soortgelijke stabilisatie deed zich ook voor in België en Luxemburg. Daarmee blijft de Benelux achter bij de meeste andere Europese landen. Over heel Europa was sprake van een stijging met 3 procent, dankzij de warme zomer. In totaal werden de afgelopen drie kwartalen in Europa 46 miljard frisdrank- en bierblikjes gevuld. De brancheorganisatie schrijft de mindere prestaties in de Beneluxlanden toe aan onder meer het slechte weer in het eerste halfjaar.

Volgens BCME worden er steeds meer blikjes met frisdrank gevuld. Dat heeft te maken met de groeiende populariteit van energiedrankjes. Nu is de verhouding tussen bierblikjes en frisdrankblikjes nog 51 procent tegen 49 procent, maar het verschil wordt steeds kleiner door de stagnerende bierconsumptie in Europa.

Gerelateerde artikelen