BIN4 jan '16 14:58

Koenders opent Europe by People

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft maandag in Amsterdam het startsein gegeven voor Europe by People.

ANP
ANP

Dat is een uitgebreid cultureel programma rondom het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. Opdrachtgever is het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De activiteiten spelen zich vooral af rond het voormalige marineterrein in de hoofdstad. Een nieuwe generatie kunstenaars, ontwerpers en makers kreeg de opdracht om actuele, maatschappelijke Europese vraagstukken te onderzoeken en uit te werken. De resultaten hiervan zijn te zien in onder meer exposities, lezingen, workshops en voorstellingen, en een tijdelijke campus met innovatiepaviljoens.

Direct buiten de oud-marinebasis, op de bestaande muur van ongeveer 500 meter lang, vormt het project The Wall een verbinding met de rest van Europa. De wand biedt plek aan diverse tijdelijke beeldende kunstinstallaties van Europese kunstenaars. Ook delen jonge schrijvers, bloggers en vloggers hier hun visie over de toekomst van Europa.

Tijdens het half jaar zijn verder op diverse plekken, zowel in als buiten de hoofdstad, thematische voorstellingen, projecten en tentoonstellingen te zien.

Gerelateerde artikelen