BIN13 feb '16 00:01

Samsom: elk PvdA-lid kan zich uitspreken

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Elk PvdA-lid kan zich gewoon uitspreken over het lijsttrekkerschap, aldus PvdA-voorman Diederik Samsom.

ANP
ANP

Hij reageert daarmee op een interview van PvdA-Tweede Kamerlid Jacques Monasch die zaterdag in de Leeuwarder Courant zegt dat Samsom geen lijsttrekker bij de volgende verkiezingen moet worden.

,,Ieder PvdA-lid, ook fractieleden, kan zich gewoon uitspreken over de volgende lijsttrekker. Het is een beetje vroeg, want de verkiezing van de lijsttrekker is pas in oktober. Maar als fervent voorstander van een echte lijsttrekkersverkiezing verwelkom ik de gedachte dat er mogelijk meer kandidaten zijn", laat Samsom in een reactie aan het ANP weten.

De verkiezingen staan gepland voor maart volgend jaar. Samsom heeft aangegeven dan opnieuw de partij te willen leiden. De PvdA staat er in de peilingen slecht voor en heeft bij de laatste verkiezingen verloren. Monasch vindt dat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb of diens Amsterdamse collega Eberhard van der Laan een betere keuze.

Gerelateerde artikelen