BIN16 feb '16 21:50

Senaat heeft Mediawet in houdgreep

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het ziet er slecht uit voor de nieuwe Mediawet die staatssecretaris Sander Dekker (Media) wil doorvoeren.

ANP
ANP

Een groot deel van de Eerste Kamer kan zich nog steeds niet vinden in de toezeggingen die Dekker deed tijdens een debat vorige maand.

Om Dekker de tijd te geven de kwestie te verduidelijken, schortte de Senaat het debat op tot 1 maart. Maar de uitleg is niet voldoende, vindt onder meer het CDA.

Deze partij wil dat Dekker aanpassingen doorvoert. Zo vindt CDA-senator Joop Atsma dat omroepen de vrijheid moeten behouden om zelf de inhoud te bepalen. Dat betekent dat er geen sturing en toezicht vooraf kan zijn. Andere partijen maken zich juist weer druk om mogelijke politieke sturing bij benoemingen.

Omdat SP en PVV al tegen waren, keert een meerderheid zich nu tegen het wetsvoorstel. Dekker overlegt achter de schermen met fracties. Dat is niet ongebruikelijk. De staatssecretaris kan zijn wetsvoorstel eventueel aanpassen met een wijzigingsvoorstel, maar dat moet dan eerst weer door de Tweede Kamer.

Gerelateerde artikelen