BIN7 mrt '16 06:27

VVD: Van Rijn zoek alternatief voor SVB

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) moet gaan uitzoeken hoe het zorggeld van de persoonsgebonden budgetten op een andere manier kan worden uitbetaald.

ANP
ANP

Net als veel oppositiepartijen eerder al wilden, vindt nu ook VVD-Kamerlid Sjoerd Potters dat deze taak kan worden weggehaald bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Potters vraagt Van Rijn dinsdag in het Kamerdebat over de SVB om nog voor de zomer met alternatieven te komen, zo bevestigt hij maandag berichtgeving in het Algemeen Dagblad.

,,De Sociale Verzekeringsbank heeft zijn best gedaan om de problemen aan te pakken, maar de tijd is nu gekomen om naar een andere weg te gaan kijken. We moeten echt naar een toekomstbestendig systeem toe, en dat hoeft niet meer bij de SVB gehuisvest te zijn", aldus de VVD'er.

De SVB regelt sinds 1 januari 2015 de uitbetaling van het pgb, waarmee mensen zelf hun zorg regelen. Sindsdien regende het klachten van zorgverleners die niet of te laat hun geld krijgen. Het kabinet liet eerder weten tussen de 15 en 20 miljoen euro uit te trekken voor compensatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen