BIN12 mrt '16 18:40

Duizenden fans FC Twente lopen protestmars

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - Zo'n vierduizend supporters van FC Twente zijn zaterdag in een mars naar de Veste gelopen om de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle te komen bekijken.

ANP
ANP

Ze gaven gehoor aan een verzoek van supportersvereniging Vak-P, die wilde aantonen dat de noodlijdende club uit Enschede erg leeft in de regio.

De fans liepen veelal in rode shirts. Ze droegen balonnen met daarop de tekst: FC Twente leeft. Er werd ook gezongen en vuurwerk afgestoken. Vak-P baalt van de negativiteit rond FC Twente, dat door inmiddels vertrokken beleidsmakers naar de rand van de afgrond is gebracht.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, liet zich onlangs erg negatief uit over de toekomst van FC Twente. ,,De kans dat er volgend jaar nog betaald voetbal in Enschede is acht ik op dit moment niet groot'', zei hij. ,,Ik denk dat je Houdini en Hans Klok tegelijkertijd nodig hebt.''

Vak-P besloot na die uitspraken een mars te organiseren die moest laten zien dat de regio niet zonder profclub FC Twente kan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen