BIN3 okt '15 15:10

Wilders flyert tegen uitbreiding azc Almere

Auteur: ANP Nieuws

ALMERE (ANP) - PVV-voorman Geert Wilders toog zaterdagmiddag naar Almere om daar samen met zijn lokale partijgenoten flyers uit te delen tegen de aangekondigde uitbreiding van het asielzoekerscentrum in de stad.Onder luid gejuich en applaus werd Wilders in het drukke stadscentrum van Almere ontvangen.

ANP
ANP

Onder luid gejuich en applaus werd Wilders in het drukke stadscentrum van Almere ontvangen. Een tiental lokale PVV'ers maakte met de fractieleider een rondje door de winkelstraat en over de markt. Het winkelend publiek toonde zich bijzonder geïnteresseerd in vooral de aanwezigheid van de bekende politicus. Tientallen fans dromden samen voor een knuffel of foto met Wilders. De flyers van de Partij voor de Vrijheid met de boodschap 'Geen enkele asielzoeker er meer bij. Opvang in de eigen regio. Grenzen dicht!' vonden minder gretig aftrek.

Er klonk ook een tegengeluid. Een aantal Almeerders was op de flyeractie afgekomen met spandoeken en borden met teksten als 'Geen mens is illegaal'. De lokale fracties van onder meer GroenLinks, PvdA en SP hielden even verderop, weg van Wilders, een stil protest tegen de actie van de PVV.

Na een halfuurtje wandelen, praatjes maken met aanhangers en selfies met fans vertrok de PVV-voorman weer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen