BIN10 jan '15 22:24

Jongerentak VVD roemt verkoper Mein Kampf

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - De galeriehouder die vorig jaar het boek Mein Kampf van Adolf Hitler te koop aanbood, heeft daarvoor een prijs gekregen van de JOVD.

ANP Archiefbeeld
ANP Archiefbeeld

De jongerenorganisatie van de VVD heeft hem zaterdag uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar 2014. Het boek is in ons land verboden.

Galeriehouder Michiel van Eyck is met succes in verzet gekomen tegen de poging van de overheid om de verkoop van Mein Kampf te bestraffen, aldus voorzitter Tom Leijte van de JOVD. De Amsterdammer heeft volgens de jongerentak van de VVD aangetoond dat het verbod volstrekt achterhaald is.

In een reactie laat Van Eyck weten dat hij de prijs ziet als ondersteuning. ,,Objecten en teksten uit het verleden moeten niet verboden of weggestopt worden, maar moeten dienen als lesstof voor de toekomst."

Rassen

Hitler schreef Mein Kampf in 1924 in gevangenschap. In het boek beschrijft hij zijn ideeën over de toekomst van Duitsland en zijn opvattingen over superieure en inferieure rassen.

Vorig jaar was de prijs voor D66-leider Alexander Pechtold en eerder wonnen cabaretier Hans Teeuwen en oud-minister van Financiën Gerrit Zalm (VVD) hem.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen