BIN7 jan '15 18:28Aangepast op 7 jan '15 19:07

Van der Laan toont solidariteit aan Parijs

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft woensdag zijn solidariteit betuigd in een brief aan zijn ambtgenoot Anne Hidalgo in Parijs over de aanlag op het satirische weekblad Charlie Hebdo.,,Het allerbelangrijkste is nu dat we onze solidariteit laten merken, dat we naast hen gaan staan en tonen dat we het ook voelen als een aanslag op ons", zei Van der Laan op AT5.

ANP
ANP

,,Het allerbelangrijkste is nu dat we onze solidariteit laten merken, dat we naast hen gaan staan en tonen dat we het ook voelen als een aanslag op ons", zei Van der Laan op AT5. ,,Een aanslag op cartoonisten is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Dat is dus een aanslag op de vrijheid en op ons allemaal.''

Van der Laan zegt aanslagen in zijn eigen stad nooit te kunnen uitsluiten. ,,Dat is gewoon ellendig, maar een feit dat we onder ogen moeten zien.'' Hij heeft contact gezocht met de hoofdofficier van justitie en de hoofdcommissaris van de politie om te overleggen over de manier hoe Amsterdam hiermee om moet gaan. ,,Een van de dingen die overwegen is dat het nu gepast is om met hoofdredacties in de stad te gaan praten, net zoals we dat met joodse organisaties doen als die bedreigd worden."

Grote zorgen

,,Ik denk dat niemand zich meer veilig voelt. Er zijn aanwijzingen dat mensen zich grote zorgen maken'', zegt Van der Laan. ,,Maar als we nu bang gaan worden, doen we precies wat deze afgrijselijke terroristen willen, die willen angst zaaien.''

,,Het is van groot belang dat we flink blijven en de feiten blijven zien. Die feiten tonen aan dat in Amsterdam in het algemeen juist heel goed wordt samengeleefd met elkaar. Dat moeten we als uitgangspunt nemen'', zei Van der Laan tot slot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen